Contractul cu Romania 2.0

web 2.0Se spune ca nu prea exista idei noi, ci idei vechi puse intr-un context nou. Un exemplu clasic ar fi West Side Story care, in esenta, nu este altceva decat o transpunere moderna a tragediei shakespeariene Romeo si Julieta care, la randul ei, seamana izbitor cu romanul grecesc Efesiaca (scris de Xenofon din Efes undeva in secolul al II-lea i.Hr.).

Revenind insa cu picioarele pe al nostru pamant secular, nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat (via Paul) ca deja celebrul site Spune si tu face parte din platforma lui Antonescu la prezidentiale. Bineinteles, mi-am aplicat o penitenta scurta peste frunte pentru ca nu am avut curiozitatea sa-l accesez de mai demult. Azi, insa, cu inima-n dinti, am pasit pe minunata platforma online.

Cred ca undeva pe la al treilea click s-a declansat un fel de reactie cognitiva in lant: prezidentiale, Antonescu, Bogdan Teodorescu, Emil Constantinescu, spunesitu.ro, 100 de personalitati… Apoi, brusc, lantul a fost curmat de o stangace revelatie luciferica: pai chestia asta e un fel de User Generated Contractul cu Romania…(adica asa, mai pentru tineret). Da, gata, stiu, cu totii va intrebati: oare cum faci pe Twitter Proclamatia de la Ruginoasa? Eh, nu ne ramane decat sa vedem daca reciclarea unor idei mai vechi naste monstri noi.

autor: Tudor Salcudeanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s