Negoiţă – un Piedone mai mic (ca notorietate)

Negoita, Videanu, Blaga Azi m-am plimbat prin Bucureşti. Pe la suprafaţă şi prin subterane. La suprafaţă am întâlnit, surpriză, două sectoare: 3 şi 4. Sau 4 şi 3. Sunt confuz! Nici eu nu mai ştiu care e care. În subteran am întâlnit metroul lui Udrişte. După cum vă puteţi da seama, nu Udrişte e personajul principal al rândurilor de mai jos. Cu toate că directorul Metrorex se va trezi cu o atenţie sporită din partea mass media, dacă guvernanţii nu îi vor aproba odată bugetul pe 2009!

Revenind, deci! Sectorul desemnatului Negoiţă şi sectorul mogulofilului Piedone. Ei sunt protagoniştii. Sau antagoniştii. Ambele bucăţi de lego din urbe…de câteva ori mai mari (a se citi populate) decât Sibiul lui Johannis. Ambele (în opinia mea) la distanţă extrem de mare de fosta capitală culturală a Ieuropei. Argument: pentru simplul motiv că bucureşteni care să meargă şi să se dea turişti în Sibiu am văzut, iar sibieni care să vină întru (re)cunoaştere culturală dâmboviţeană nu prea!

Nu susţin nicio variantă de premier, din cele vehiculate de liderii politici în această perioadă (Johannis included!). Sunt şi eu de părere că România are nevoie de a beautifull mind, de un premier care să reuşească să facă din rahat economic… bici capitalist.

Cu toate acestea, trebuie să recunosc un lucru: Negoiţă a fost una dintre cele mai proaste propuneri pe care Traian Băsescu le-ar fi putut avea. Pentru simplul motiv că Negoiţă este cunoscut. Not! Nici Croitoru nu era cunoscut, dar în cazul său s-a mers pe prezumţia şoarecelui de BNR/FMI. Românul de rând nu ştie cum arată sectorul 3. Şi nici nu îi pasă cum arată sectorul 3. Din acest punct de vedere, Piedonele de la 4 ar fi fost, culmea, mai util! Notorietate ridicată, impresia de mână forte, gata să facă niscaiva curăţenie prin executivul românesc. Să nu mai pomenim de trust. In Trust they trust! 🙂

Negoiţă, pe lângă o imagine pozitivă la nivelul Bucureştiului, nu impresionează cu aproape nimic. Iar aici vinovat e doar primarul de la 3, incapabil să îşi consolideze imaginea în perioade fără miză electorală. Trebuia să fi tăiat panglici la orice proiect implementat în sectorul său. Şi să se promoveze! Dădea un ban, dar făcea! Din acest punct de vedere, cred că putem vorbi de un sindrom al alesului local care, conştient de cele 80%, se gândeşte că peste patru ani poate scădea până undeva peste 50%+1. Adică va fi tot el. Aşa că…why bother?

Şi mă duc cu discuţia spre o problemă de care PDL, fără doar şi poate, suferă! Lipsa de cadre. În afară de cei câţiva lideri importanţi, din liniile secundare ale partidului nu au fost împinşi în faţă reprezentanţi importanţi şi plăcuţi (vorbesc de primarii – mulţi la număr – care chiar au făcut ceva treabă). Cei câţiva purtători de mesaj pe care îi vedem la televiziuni schimbă doar studiourile. Ei sunt, însă, aceiaşi! Iar excesul de mesaj politic, provenit de la un singur vorbitor, fără un background puternic, bazat pe fapte, dăunează grav credibilităţii şi notorietăţii! Falcă este primul nume care îmi vine în minte ca reprezentant PDL ales la nivel local, cu o relativă activitate de PR în spate şi cu o prezenţă minimă în mass media naţionale. Poate şi Scripcaru. Sigur, veţi spune că nici celelalte partide nu se diferenţiază. Nici ele nu propun figuri noi. Da, aşa e. Dar ele nu au nevoie de încrederea şi valul popular care să le susţină propunerile preşedintelui Băsescu. Vorbesc despre opinii de tipul: ăsta e într-adevăr meseriaş! Dacă nu îl votează parlamentarii, atunci îl votez eu pe Băsescu!

Aceeaşi lipsă de cadre se va vedea şi la numele pe care Negoiţă le va propune Parlamentului. Iar românul, oricât de prost ar fi, se va întreba: dacă tot vrea Negoiţă ăsta să fie ales, de ce mama dracu nu vine cu alţi miniştri?! Răspunsul, extrem de simplu de altfel, este: Pentru că nu are de unde!

Autor: Paul Aparaschivei

Sursa foto: liviunegoita.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s